Conferința finală a proiectului Crearea platformei online de informare si interacțiune pentru actorii educationati din comunitate

Activități noutăți proiect

La Conferința finală a proiectului finanțat de Fundația Soros Moldova ”Crearea platformei online de informare și interacțiune pentru actorii educaționali din comunitate” au participat 50 de participanți la activitățile proiectului: preșcolari, elevi, prinți, profesori, reprezentanți ai instituțiilor publice locale.

Balan Liuba, directorul AO Speranța a vorbit despre colaborarea la cele de al doilea proiect cu Fundația Soros Moldova și despre rolul acestuia în consolidarea parteneriatului educațional din Cărpineni.

Directorul de proiect Sergiu Mandiș a prezentat portalul educațional creat: liceu.carpineni.ro și a menționat rolul acestuia în informarea și consolidarea interacțiunii actorilor educaționali din comunitate.

Masa rotundă s-a desfășurat într-un mod interactiv, la prezentarea activităților de către formatori, participanții intrând în discuții direct.

Formatorul Mutaf Irina a prezentat următoarele activități realizate:
1. Crearea trecerilor pietonale Șeful Secției de Poliție Cărpineni, maior Victor Rotaru a vorbit despre importanța creării celor 3 treceri pietonale pentru siguranța copiilor ce traversează strada spre Grădiniță, Liceu și Școala de Arte. De asemenea a precizat că trecerile pietonale au fost utile desfășurării unui proiect al poliției Bunicii grijulii și consideră că astfel de parteneriate sunt benefice și trebuie continuate.
2. Ziua Tricolorului și sănătății Profesoara de educație fizică, și diriginte la clasa a 6-a Doncă Ecaterina a mulțumit organizatorilor, și în special Fundației Soros pentru finanțarea unor astfel de activități ”e foarte greu să găsești finanțare pentru desfășurarea activităților extrașcolare, ori acestea sunt foarte necesare pentru o dezvoltare armonioasă a tuturor copiilor din comunitate”.

Profesorul de la Gimnaziul Dumitru Crețu, Alexei Bodișteanu, participant la activitate, a menționat utilitatea unor astfel de competiții interșcolare și deși nu a participat la astfel de competiții de mult timp s-a simit foarte bine.

Păpușă Vera, bunică, de asemenea participantă la activitate a menționat că astfel de competiții îți dăruiesc sănătate și voie bună. Îți aduc aminte de copilărie și îți permit să te menții în formă. Ciobanu Ilinca, elevă clasa 6, a fost bucuroasă să participe alături de alți semeni de-ai săi la o activitate comună.

3. Consolidarea parteneriatului Grădiniță-Școală-Poliție Un grup de preșcolari însoțiți de părinții și educatorii au prezentat albumele de desen primite la activitate cu desenele ce le-au făcut la tema Cum traversăm strada. Rachiu Rodica, părinte a menționat interesul copiilor de a expune regulile de circulație prin desen și utilitatea unor astfel de exerciții pentru siguranța vieții.

4. Siguranța în cazuri excepționale pentru elevii claselor 1Un grup de elevi din clasa 1, prezenți au demonstrat cunoștințele dobândite în acțiuni de protecție în timpul situațiilor excepționale, iar învățătoarea Grinciuc Svetlana a menționat că astfel de instruiri sunt benefice în protejarea noastră zi de zi.

5. Voluntariatul Consiliului Elevilor în tabăra cu sejur de zi ”Exploratorii” a fost organizat pentru a consolida parteneriatul dintre elevii ciclului gimnazial și liceal cu cei din ciclul primar. Maros Mădălina, elevă clasa a X-a a menționat că s-a simțit foarte bine în timpul activității și că ar dori să mai participe la astfel de activități.

Mandiș Sergiu a prezentat activitățile realizate în domeniul massmedia la secțiunile: bloging, fotoreportaj, jurnalism, care au fost realizate de experții: Lia Ciutac, Aurel Obreja și Vitalie Călugăreanu. Cei 28 de participanți la tranning au reușit să ia interviuri în practică de la o serie de personalități ce au fost prezente la Cărpineni la Concursul Național de eseu la istorie și limba română Moștenire

Macari Tamara, formator în ghidarea în carieră, și totodată directorul Liceului a vorbit despre necesitatea elevilor de a se cunoaște pe sine și a-și cunoaște și valorifica competențele. Prin intermediul portalului educațional al liceului, elevii au oportunitatea să devină ziariști și totodată să se implice activ în viața instituției și comunității. A mulțumit doamnei director al programelor educaționale al Fundației Soros – Ana Corețchi pentru sprijinul acordat liceului în consolidarea procesului educațional, căreia i-a oferit o scrisoare de mulțumire.

Diplome de participare și implicare activă la activitățile proiectului au fost oferite de Sergiu Mandiș și Liuba Balan participanților și partenerilor proiectului: APL, CMF, IP, Grădinița Andrieș, Liceul Teoretic Ștefan Holban și Gimnaziilor Dumitru Crețu  și nr.3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *